Bekijk groter

Onderhoud tips

Nieuw product

Onderhoud tips buiten meubelen

Meer details

Meer informatie

Steigerhout behandel tips voor meubels die buiten staan

Door het hout te behandelen met beits, houtolie of impregneer vloeistof kan het hout beter tegen weersinvloeden waardoor de levensduur omhoog gaat. Een fout die veel gemaakt wordt is de behandeling met een lak of beits die niet vochtregulerend zijn. Er zitten altijd kleine scheurtjes in het hout hierdoor kan het vocht nog steeds naar binnen en uiteindelijk niet meer naar buiten. Het hout zal dan sneller gaan rotten.

 

Steigerhout een natuurproduct

Bedenk dat hout een natuurproduct is. Buiten zal het hout gaan werken. Daarom is het belangrijk dat de meubels op een juiste manier worden gemonteerd. Verder is de levensduur van steigerhout niet eeuwig, alles wat in weer en wind buiten staat wordt uiteindelijk kwalitatief minder.

 

Volg de onderstaande tips

Steigerhout is een mooi product. Om het mooi te houden is goed onderhoud echter van belang.

  • Plaats uw steigerhouten meubels niet op een erg vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats de meubels iets van de grond, zodat de wind er onderdoor kan. U zult merken dat de meubels hierdoor langer meegaan. 
  • Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. De ruwe structuur van het steigerhout maakt dit erg moeilijk. Wel kunt u het hout behandelen met steigerhoutbeits, houtolie of impregneer vloeistof. Deze artikelen zijn te bestellen in onze webshop. Ze zijn ook in onze winkel te koop.
  • Voor binnen is het aan te raden om het hout te drogen. Hierdoor voorkom je zoveel mogelijk de werking van het hout en de kiervorming. Natuurlijk is steigerhout een natuurproduct waardoor de werking van het hout altijd aanwezig blijft. Om het hout te drogen gaat de voorkeur uit om het hout goed op de lucht te drogen.
  • Gebruik bij het behandelen de juiste middelen en laat u adviseren door een specialist, de juiste onderhoudsmiddelen zijn in de website of in de winkel verkrijgbaar.

 

Niet doen

  • Goedkope meubels kopen die slecht zijn gemonteerd en/of gemaakt zijn van kwalitatief slecht hout.
  • De steigerhouten meubels plaatsen op een balkon of terras waar het water niet kan weglopen.
  • In de winter een zeil spannen over de meubels. Dit wordt een vochtige broeiplek.